Onlangs heeft de Jinyi-bioscoop in Guangzhou (China) de nieuwe Emblem-bioscoopstoelen van Leadcom geïnstalleerd in zijn nieuwe futuristische zaal. Bij het ontwerp van de zaal putte de directie haar inspiratie uit het verschijnsel van de sterrenregens. De Emblem tilt het bioscoopbezoek naar een nieuw niveau door een uitstekend zitcomfort met een ideale ondersteuning voor de rug. Toen de nieuwe Emblem tegen het einde van 2016 werd geïntroduceerd, was de directie van de Jinyi-bioscoop zo onder de indruk dat zij onmiddellijk besloten de hele zaal met 1.300 stoelen van dit type te laten inrichten.

Jinyi Cinema

 

De Jinyi Cinemas Guangzhou Haizhucheng IMAX, bijgenaamd de “Meteoor-bioscoop’, is gevestigd in een winkelcentrum in Guangzhou en telt twee verdiepingen. De manier waarop een film tot stand komt, leverde het designteam van One Plus Partnership Ltd. de inspiratie voor het ontwerp van de sterrenregen. Om een film te maken moet een groot team een aantal jaren hard werken. Met hun ontwerp van de zaal wilden de ontwerpers hun waardering uiten voor de filmmakers en tegelijkertijd bezoekers ook herinneren aan de passie en inspanning die schuilgaan achter een kortstondig genoegen.

Het concept van de sterrenregen keert overal terug in de bioscoop. De ontwerpers hebben sterrenregens op verscheidene manieren weergegeven, die de bezoekers in de verschillende zalen tegenkomen. Zo zijn er rechthoekige afbeeldingen van vallende sterren die de wanden sieren. In een andere zaal verlopen de afbeeldingen van sterrenregens niet diagonaal, maar horizontaal. Er is zelfs een zaal waar geen stoelen zijn opgesteld, maar bedden, zodat de bezoekers liggend kunnen genieten van de sterrenregens voordat de film begint.